Nu! Tijd voor Mij als e-book (PDF)
Header afbeelding vervolgpagina FAQ

Beweeg jezelf gelukkig

Of je het nu leuk vindt of niet. Beweging maakt gelukkig. Je hoeft echt geen topsporter te worden.
Elke dag een beetje is al voldoende.

Beweging als bron van geluk

Elke vorm van lichaamsbeweging is een bron van geluk. Bovendien is het erg gezond en krijg je er veel energie van. Je hoeft echt geen topprestaties te leveren, gewoon lekker bewegen is al voldoende.

Beweeg jezelf gelukkig

Misschien ben je helemaal niet zo’n sporttype en lees jij in je vrije tijd liever een boek. Dit is ook erg ontspannend en moet je ook zeker blijven doen. Toch is het verstandig om elke dag minimaal een half uurtje te bewegen. Dit maakt je echt gelukkig.

Bewegen voor het gelukshormoon

Bij iedere vorm van lichaamsbeweging produceert je lichaam namelijk de stof serotonine. Dit is een neurotransmitter die ook bekend staat als het ‘gelukshormoon’. Deze stof heeft een diepgaande invloed op je slaap, humeur en eetlust.

Als je te weinig van deze stof in je lichaam hebt, kan dit leiden tot slapeloosheid, migraine en rusteloosheid. Je voelt je vermoeid en hebt nog minder puf om te bewegen. En zo is de vicieuze cirkel rond.

Verbeter je humeur met beweging

Aan je conditie werken verbetert je humeur waardoor je alles rooskleuriger ziet en beter in je vel zit. Jouw goede humeur is goed voor je relatie met anderen, je zelfvertrouwen en je weerstand.

Door te sporten, profiteer je van de volgende voordelen:

Wist je dat er ook een soort geluksvoedsel bestaat?

Wil jij in je eigen tempo werken aan een gezonder en gelukkiger leven? Bestel dan nu jouw Tijd voor Mij boek. Binnen 10 dagen kun je al aan de slag. Lees ook wat andere mensen van Tijd voor Mij vinden!

Terug naar blog overzicht

Vergroot nu jouw geluk of dat van een ander!