Nu! Tijd voor Mij als e-book (PDF)
Header afbeelding vervolgpagina FAQ

Dit doen gelukkige mensen elke ochtend

Vergroot jouw geluk eenvoudig door van deze 11 punten een gewoonte te maken
Vooral punt 9 werkt fantastisch!

Met deze tips vergroot je direct jouw geluk!

Geluk is maakbaar. Je kan het dus vergroten. Hoe kun je morgenvroeg al gelukkiger worden? Hier een lijst met 12 tips. Dit doen gelukkige mensen elke ochtend. Vooral tip 9 werkt fantastisch!


Een goed begin is het halve werk. Hoe fijner je de dag start, des te groter is de kans dat je aan het eind van de dag voldaan weer onder de dekens kruipt.

12 dingen die gelukkige mensen elke ochtend doen

Ochtendmensen hebben minder problemen met het opstarten dan avondmensen. Sommige mensen vinden het heerlijk om ‘s ochtends uit bed te springen en aan hun dag te beginnen, terwijl anderen zich liever omdraaien en ‘s avonds juist tot leven komen.

Wat voor type je ook bent, er zijn een aantal gewoontes die je geluk sterk beïnvloeden. En het mooie is; ze zijn heel eenvoudig!

1 Drink water

Drink water zodra je opstaat. 75% van ons lichaam bestaat uit water. Een mens verliest per uur gemiddeld 60 ml lichaamsvocht. Na acht uur slaap, betekent dat gemiddeld een halve liter vocht! Dit moet worden aangevuld. Daarnaast zorgt water op de nuchtere maag ervoor dat je lichaam in de loop van de dag beter voedingsmiddelen kan absorberen. Bovendien brengt een glas water in de ochtend je stofwisseling op gang en zorgt het ervoor dat je beter naar het toilet kunt (vooral warm water werkt laxerend).

2 Maak je bed op

Het opmaken van je bed lijkt zonde van je tijd, maar is een geweldige manier te zijn om je dag goed te beginnen. Het afronden van taken, geeft je een goed gevoel. Dit is alvast je eerste afgeronde taak. Check. Next. Wist je dat mensen die hun bed opmaken, productiever zijn?

3 Haal een frisse neus

Ga even naar buiten en haal diep adem. Frisse lucht geeft je een flinke boost.

4 Wees dankbaar

Als je dan toch buiten staat om een frisse neus te halen. Zet je zintuigen dan ook even op scherp. Wat hoor je, wat zie je, wat voel je? Bedenk waar je dankbaar voor bent in het leven. Dat je gezond bent, dat de zon schijnt, dat je weer heerlijk aan het werk mag, of dat je heerlijk een vrije dag hebt. Wat het ook is. Wees dankbaar en voel je dankbaar.

5 Wees lief tegen jezelf

Kijk even naar jezelf in de spiegel en wees lief tegen jezelf. Je bent een mooi mens, zie dat ook in jezelf. Jezelf waarderen is erg belangrijk om gelukkig te kunnen zijn.

6 Wees lief tegen anderen

Geef de mensen om je heen eens een dikke knuffel, zeg dat je van ze houdt en wat je zo bijzonder aan ze vindt. Het geven van complimenten vergroot niet alleen hun geluk, maar zeker ook het jouwe. Dus wees niet te zuinig met complimentjes.

7 Kom in beweging

Je moet ‘s ochtends niet alleen mentaal wakker worden, ook je lichaam kan wel een oppepper gebruiken. Wat je ook gaat doen vandaag, je lichaam is veel actiever als je de dag actief begint. Ken je de 7-minute workout al? Zo niet, google het, want in slechts 7 minuten schud je je lichaam wakker. Heerlijk!

8 Ontbijt gezond

Een inkoppertje, maar je zou altijd tijd moeten vrijmaken voor een goed ontbijt. Eieren, een bakje yoghurt met fruit, of een heerlijke smoothie. Ik maak ook vaak de avond ervoor havermout-banaankoekjes of overnight oates. Zo klaar en je kan de volgende ochtend direct genieten. Heerlijk!

9 Vermijd het eerste uur alle beeldschermen

Telefoon, iPad, computer, televisie, etc. Probeer de beeldschermen het eerste uur zoveel mogelijk te vermijden. Heb jij ook de slechte gewoonte om elke ochtend als eerste op je telefoon te kijken. Heel herkenbaar, maar ooh zo slecht. Probeer eens om op z’n minst het eerste uur na het opstaan om je apparaten te weerstaan. Je zal merken dat je veel scherper bent en je gelukkiger voelt. Het zorgt er namelijk voor dat je meer gaat genieten van alles om je heen i.p.v. alles wat zich online bevindt.

10 Ga lezen

En dan natuurlijk niet iets gaan lezen op je beeldscherm. Begin je dag positief. Literatuur stimuleert je brein en je verbeelding.

11 Maak een planning

Of je nu een vrije dag hebt of aan het werk mag gaan; maak een planning. Een planning zorgt ervoor dat je productief kunt zijn. Maak een lijstje met dingen die je vandaag wilt doen en houd je eraan. Vink af wat je hebt afgewerkt. Het afronden van taken, geeft je een heerlijk voldaan gevoel en vergroot je productiviteit en het plezier in de volgende taken. Je eerste taak heb je als het goed is al volbracht; bed opmaken.

12 Goede voorbereiding

Dat een goede voorbereiding het halve werk is, is een understatement als het gaat om je ochtendritueel. Het kan je zoveel kostbare tijd besparen als je ‘s avonds alvast de spullen klaarlegt voor de volgende dag. Denk bijvoorbeeld aan het klaarleggen van je kleren (indien je kinderen hebt, leer hen die gewoonte ook aan!). Maak je meeneem lunch klaar. Ben je dol op havermout? Probeer dan eens overnight oats. Dit kun je perfect de avond ervoor maken en is mega voedzaam. Leg alle spullen op een vaste plek zodat je niet hoeft te zoeken (jas, tas, sleutels, telefoon). Zet de vaatwasser na het avondeten aan zodat je deze ‘s avonds al uitpakt. Zo begin je ‘s ochtends met een schone lei en scheelt je weer een paar minuten uitpakken. Een relaxte start van de dag is goud waard. Geen gehaast, maar goed georganiseerd aan je dag beginnen, zodat je misschien zelfs rustig kunt genieten van je ontbijt.

Terug naar blog overzicht

Vergroot nu jouw geluk of dat van een ander!