Nu! Tijd voor Mij als e-book (PDF)
Header afbeelding vervolgpagina FAQ

Gelukkiger door dankbaarheid

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dankbaarheid een van de krachtigste
gewoontes is om je geluk te vergroten.

Dankbaarheid en geluk

Dankbaarheid is een van de krachtigste gewoontes die je gelukkig maken. Dankbaarheid gaat verder dan gewoon “dankjewel” zeggen. Lees hier de invloed van dankbaarheid op jouw geluk.

Dankbaarheid is het tegenovergestelde van vanzelfsprekendheid. Je beleeft de dingen niet meer ‘echt’. Het gaat op de automatische piloot en je bent niet anders gewend.Gelukkiger door dankbaarheid

Dankbaar voor gewone dingen

Wakker worden in de armen van je geliefde. Een wandeling met de hond of naar je werk fietsen. Grote kans dat je het als vanzelfsprekend ervaart. Dat is ook helemaal niet gek, het zijn namelijk geen uitzonderingen.

Wat zou het met je doen als je dankbaarheid toont naar die zogenaamd vanzelfsprekende momenten in je leven? Dan ga je de momenten veel intenser beleven en geniet je er meer van. Deze dagelijkse momenten bezorgen je dan ineens een veel fijner gevoel.

De eenvoud van geluk

Met het tonen van dankbaarheid vergroot je jouw geluk in een handomdraai. In eerste instantie is het (net als met veel andere geluksgewoontes) even onwennig en voelt het onnatuurlijk of zelfs nutteloos. Toch zal je merken dat dankbaarheid je veel gelukkiger maakt. Het kost niets en je kunt het direct toepassen.

Meerdere wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat dankbaarheid een positief effect heeft op je geluk.

Hoe je leven er ook uitziet, je kunt altijd ergens dankbaar voor zijn.

Lees ook de tips om te leven in dankbaarheid.

Terug naar blog overzicht

Groei zoals je wilt zijn