Nu! Tijd voor Mij als e-book (PDF)
Header afbeelding vervolgpagina FAQ

Goede voornemens. Zo houd je ze wel vol!

Goede voornemens geven richting aan je leven.
Met deze tips gaat het je zeker lukken!

Met deze tips gaat het je komend jaar zeker lukken!

92% van de goede voornemens mislukt. Zorg dat jij bij die 8% hoort die het wel lukt. Hoe? In dit artikel zal ik vier punten benoemen die de slagingskans sterk vergroten! Met deze tips gaat het jou komend jaar dus zeker lukken!

blog_groot_spring2
Goede voornemens. Bijna iedereen heeft ze. Elk jaar weer. En toch slaagt slechts acht procent van de goede voornemens! Als je het zo graag wilt, waarom is het dan toch zo moeilijk?

Laten we eens kijken wat de meest voorkomende goede voornemens zijn.

Top 10 van goede voornemens

 1. Afvallen
 2. Opruimen, vereenvoudigen en georganiseerd blijven
 3. Minder geld uitgeven en meer sparen
 4. Meer van het leven genieten
 5. Fit en gezond blijven
 6. Iets nieuws leren
 7. Stoppen met roken
 8. Meer voor anderen doen
 9. Verliefd worden
 10. Meer tijd met familie doorbrengen

Herken jij een paar van bovenstaande voornemens ook bij jezelf? Natuurlijk kun je het beste het hele jaar door met goede gewoontes bezig te zijn, dus wanneer je dit ook leest. Nu is het moment om stil te staan bij je doelen of goede voornemens!

Het geheim van die acht procent goede goede voornemens die wel werkelijkheid wordt, zit ‘m in de volgende vier punten:

 1. focus op iets positiefs
 2. deel je doel op in hapklare en haalbare tussendoelen
 3. De invloed van je omgeving
 4. Geniet van de weg naar je doel

Focus op het positieve

De meeste goede voornemens mislukken omdat mensen zich focussen op ‘wat moet’ of ‘wat niet mag’. Je moet afvallen, stoppen met roken, niet meer snoepen. Je moet heel veel leuke dingen opgeven voor je doel. Dat gaat ‘m niet worden.

De belangrijkste reden om een doel te hebben, ligt in dat wat het doel van je maakt om het te bereiken. Hoe het je verandert zal altijd van veel meer waarde zijn dan datgene wat je bereikt.

Stel je wilt afvallen en je verbiedt jezelf om te snoepen. Dan kun je de hele dag alleen nog maar aan snoep denken. Overdag ben je nog sterk en kun je de verleiding wel weerstaan, maar ’s avonds heb je minder energie en zwicht je toch. Met als gevolg dat je waarschijnlijk nog meer snoep eet.

Als ik je zeg dat je niet aan die gele banaan mag denken….dan denk je aan een gele banaan. Je ziet hem misschien zelfs wel voor je.

Waar je je aandacht op richt, daar krijg je behoefte aan. Focus je daarom liever op een positief doel. Dit geeft energie.

Bijvoorbeeld:

Hapklare tussendoelen

Een fantastisch einddoel is heel goed, maar de moed kan je al snel in de schoenen zakken als je bedenkt hoe ver je doel nog van je af staat. Daarom heb je meerdere tussendoelen nodig.

Tussendoelen zorgen ervoor dat je regelmatig succes behaalt. Bijvoorbeeld als je een dag geen ongezonde dingen hebt gegeten, als je je slaapkamer lekker hebt opgeruimd of als je vandaag met de fiets naar je werkt bent gegaan. Goed gedaan! Je hebt een tussendoel behaald. En dat geeft energie! Die energie heb je nodig om door te gaan.

Jij bent je omgeving

Of je het nu wilt of niet, maar je omgeving is een behoorlijk goede spiegel van jezelf. Omring je met mensen die al leven zoals jij wilt zijn.

Stel je wilt heel snel en goed Duits leren. Dan kun je een paar dingen doen.

De meeste kans van slagen heb je als je verhuist naar Duitsland en je omringt met mensen die Duits spreken.

Datzelfde geldt voor je doelen. Omring je met mensen die leven zoals jij wilt zijn en je bent al 10 stappen dichter bij je doel.

Geniet van de rit

Als het je steeds heel veel energie kost om je doel te behalen, dan is de kans heel groot dat je onderweg het bijltje erbij neergooit. Probeer daarom van elke stap richting je doel een feestje te maken.

Bereid lekkere en gezonde maaltijden voor. Gezond eten kan echt heerlijk zijn! Of zet je favoriete muziek aan als je aan het opruimen gaat. Of zorg voor een fijn sportmaatje die je kan motiveren.

We kunnen onze doelen alleen bereiken door middel van een plan waar we vurig in geloven en dat we energiek volgen. Heel veel succes en vooral plezier gewenst!

Terug naar blog overzicht

Vergroot nu jouw geluk of dat van een ander!