Nu! Tijd voor Mij als e-book (PDF)
Header afbeelding vervolgpagina FAQ

Tips voor een goede relatie

Een goede relatie maakt je gelukkig. Toch kan een relatie na verloop van tijd 'vanzelfsprekend'
worden en vergeten we te investeren in elkaar. Lees hier tips voor een goede relatie.

Van verliefdheid naar houden van

Een goede relatie heeft heel veel voordelen. Het geeft energie en maakt ons gelukkig. Een relatie goed houden gaat niet vanzelf. Lees hier de tips voor een goede relatie.

Een relatie gaat door verschillende fases. In een liefdesrelatie ervaar je aan het begin een periode van verliefdheid die gepaard gaat met kriebels in je buik en een verhoogde hartslag. Na verloop van tijd wordt de relatie een stuk minder spannend. Dat is ook de reden waarom veel relaties stranden. De verliefdheid maakt plaats voor het zogenaamde ‘houden van’. Je kent elkaar door en door en de spannende momenten worden zeldzamer.

Iedere relatie is weer anders, dus zullen de tips voor een goede relatie ook niet voor iedereen opgaan. Toch kunnen ze een positieve bijdrage leveren aan je relatie.Tips voor een goede relatie

Maak tijd voor elkaar

In het begin van een relatie wil je graag zo vaak mogelijk bij elkaar zijn. Naarmate je langer samen bent, vergeet je vaak om nog tijd voor elkaar vrij te maken. Maak regelmatig tijd voor elkaar vrij.

Blijven herhalen

Druk je bewondering, waardering en genegenheid voor elkaar uit. Iedereen wil dit graag horen. Je kunt dit niet vaak genoeg aan elkaar laten blijken.

Profiteer van elkaars geluk

Geniet van elkaars meevallers en successen. Jullie hebben voor elkaar gekozen en zijn een eenheid. Het geluk van je partner is ook jouw geluk en andersom. Vier elk succes uitgebreid samen.

Deel je doelen

Bespreek je idealen en doelen met elkaar. Wat vind jij belangrijk in het leven en leer wat je partner belangrijk vindt. Leer elkaar beter kennen op dit diepere niveau.

Beheers conflicten

In elke goede relatie komen conflicten voor. Dat is helemaal niet erg. Sterker nog, het kan je dichter bij elkaar brengen. Je leert veel van elkaar tijdens conflicten.

Probeer de conflicten in je relatie te beheersen. Communiceer rustig met elkaar zonder verwijten te maken. Laat elkaar uitpraten en probeer je in te leven in de standpunten van je partner.

Help elkaar

Belangrijk in een goede relatie is dat je elkaar helpt. Sta voor elkaar klaar en zorg dat je op een lijn zit. Wees hulpvaardig en dankbaar.

Het klinkt allemaal erg logisch. Toch komt het vaak voor dat je deze belangrijke punten vergeet naarmate je langer samen blijft. Blijf investeren in je relatie. Heel veel geluk samen.

Terug naar blog overzicht

Groei zoals je wilt zijn