Nu! Tijd voor Mij als e-book (PDF)
Header afbeelding vervolgpagina FAQ

Vergroot jouw geluk op alle vlakken

Gelukkiger leven door je leven overzichtelijk te maken. Zie kansen en grijp ze!

Bepaal jouw geluk

Door kritisch te kijken naar verschillende aspecten van jouw leven, zie je kansen om te groeien en gelukkiger te worden. Maak dit concreet en vergroot nu jouw geluk.

Auteur van ‘Het gelukproject’ Gretchen Rubin omschrijft het heel mooi in haarboek. Onderweg naar haar werk vraagt ze zich af of ze nu echt gelukkig is met haar leven op dit moment.

Ze heeft het gevoel dat haar leven aan haar voorbij glijdt en dat ze toeschouwer is van haar eigen leven in plaats van dat ze de controle heeft over haar leven en haar geluk. Hierin raakt ze de gevoelige snaar van heel veel mensen. Het is ook wel erg gemakkelijk om omstandigheden en anderen verantwoordelijk te houden voor ons geluk.
Vergroot jouw geluk op alle vlakken

Controle over jouw leven

Toch blijken omstandigheden slechts 10% van ons geluk te beïnvloeden. Onze manier van denken en doen (ons gedrag) heeft een veel grotere invloed (40%) op ons geluk.

Om erachter te komen op welke gebieden je minder gelukkig bent, moet je een goed beeld krijgen van je leven.

De gebieden die van invloed zijn op jouw geluk zijn:

Neem de bovenstaande punten van je leven onder de loep en stel jezelf bij elk punt de vraag ‘Ben ik hier tevreden over?’.

Als je hier niet tevreden over bent, probeer dan te achterhalen waarom je hier niet tevreden over bent en zoek actief naar oplossingen hiervoor. Bedenk hoe jij hier verandering in kunt aanbrengen. Zoek je oplossing bij jezelf en maak hier concrete actiepunten van. Kies 1 punt uit die voor jou erg belangrijk is en richt je hier deze maand op. Je zal merken dat je gelukkiger wordt. Je hebt het zelf in de hand.

Terug naar blog overzicht

Vergroot nu jouw geluk!