Nu! Tijd voor Mij als e-book (PDF)
Header afbeelding vervolgpagina FAQ

Versnel jouw persoonlijke groei

Versnel je persoonlijke groei en word zoals je wilt zijn.

Geluk is maakbaar

Jouw persoonlijke groei is iets waar je je hele leven lang mee bezig zou moeten zijn om jezelf te vormen zoals je wilt zijn. In dit artikel lees je hoe je jouw persoonlijke groei kunt versnellen.

Versnel jouw persoonlijke groei

Grijp je kansen

Zie overal kansen om te leren en te groeien. Bekijk een negatieve situatie van de positieve kant. In elke negatieve ervaring probeer je het positieve te zien. Je probeert ervan te leren.

De situatie blijft hetzelfde, maar de manier waarop jij reageert is anders. Deze nieuwe denkwijze zorgt ervoor dat je groeit. Denk wat vaker ‘dit is een kans’.

Of je nu uitgeloot wordt voor je geliefde studie, geen parkeerplaats kunt vinden bij de favoriete supermarkt of het de hele dag regent tijdens je vrije dag. Deze gebeurtenissen bieden kansen. Kansen om iets nieuws te proberen en te groeien.

Ontmoet nieuwe mensen

Het ontmoeten van nieuwe mensen kan bijdragen aan je persoonlijke groei. Leer hoe zij in het leven staan, wat zij belangrijk vinden en leer daardoor meer over de wereld om je heen. Het verrijkt je en geeft nieuwe inzichten. Je leven bestaat immers uit die dingen waarop jij je aandacht richt.

Maak eens een praatje met een onbekende en ervaar dat dit je veel energie geeft. Heb je moeite om een praatje te beginnen? Begin met een compliment. Dan is het ijs meteen gebroken en een positieve sfeer gecreëerd.

Complimenten hebben overigens nog veel meer voordelen.

“Wie bedenkt hoe weinig hij op anderen let, zal inzien hoe weinig hij zelf de aandacht van anderen trekt” – Samuel Johnson

Wil je nog meer tips voor persoonlijke groei? Bestel dan jouw Tijd voor Mij boek.

Terug naar blog overzicht

Groei zoals je wilt zijn