Nu! Tijd voor Mij als e-book (PDF)
Header afbeelding vervolgpagina FAQ

Wat als je rijk en ongelukkig bent?

Je hoeft je geen zorgen te maken om de financiën en bent toch ongelukkig.
Met deze tips kun je toch een beetje geluk kopen.

Rijk en ongelukkig

Wat nu als je rijk en toch ongelukkig bent? Geld maakt niet gelukkig. Dit is gebleken uit tientallen wetenschappelijke studies. Maar wat als je nu genoeg geld hebt en toch ongelukkig bent. Lees de tips.

Het is een wijsheid als een koe dat geld niet gelukkig maakt. Rijkdom is geen garantie voor geluk. Dat komt door ons geweldige aanpassingsvermogen (ook wel hedonistische adaptatie genoemd).

Een fikse loonsverhoging maakt ons even gelukkig, maar binnen een maand voelen we ons alweer even gelukkig als voor de loonsverhoging. We zijn gewend geraakt aan het extra geld en het is niet meer bijzonder.
Wat als je rijk en ongelukkig bent?

Maar wat kun je nu doen als je veel geld bezit en niet gelukkig bent. Daarvoor volgen hier een aantal tips.

Koop ervaringen

Geef je geld uit aan belevenissen waarbij je nieuwe ervaringen opdoet. Een nieuwe ervaring herinner je langer en bezorgt je een gelukkig gevoel. Dus doe eens gek en probeer wat nieuws.

Ga diepzeeduiken in Egypte, Kitesurfen in Nieuw Zeeland of boek een exclusieve hotelovernachting in een bijzonder hotel.

Denk aan anderen

Geef je geld uit aan zaken waarmee je anderen pleziert. Het verrassen en verblijden van anderen geeft je direct een gelukkig gevoel.

Het TV-programma ‘The secret miljonair’ is hierop gebaseerd. In dit programma gaat een succesvolle zakenman of –vrouw een week undercover als arm persoon in een achterstandswijk om nieuwe mensen te leren kennen en te ervaren hoe het is om met minder geld en luxe te leven. Aan het eind van de week geven ze een aantal mensen die ze ontmoet hebben een geldbedrag.

Nu hoef je niet altijd geld te geven. Ook oprechte aandacht geven of mensen helpen met klusjes, maakt je gelukkig.

Stel je aankopen uit

Je hoeft niet altijd toe te geven aan je behoeften. Het is ook belangrijk om wensen te houden en ergens naar uit te kijken. Stel je aankopen uit en geniet van het verlangen ernaar.

Geniet van het geluk van anderen

Mensen om je heen kunnen je gelukkiger maken als je ervoor open staat. Glimlach naar iedereen die je tegenkomt en kijk aandachtig om je heen. Zie en voel het geluk van anderen.

Wil je nog meer tips lezen voor het vergroten van je geluk? Bestel dan jouw Tijd voor Mij boek.

Terug naar blog overzicht

Ga voor een geweldig leven!