Nu! Tijd voor Mij als e-book (PDF)
Header afbeelding vervolgpagina FAQ

Wat je ook denkt, je hebt gelijk

Bepaal je eigen geluk met positieve gedachtes.

Vergroot je geluk met verbeelding

Niet de omstandigheden, maar juist je gedachtes en gevoelens bepalen hoe gelukkig je bent. Durf positief te dromen, dan ben je al een stap dichter bij geluk. Wat je ook denkt, je hebt altijd gelijk.

blog_groot_lucht

Mijn zoontje heeft een geweldige verbeelding. Met een blokje hout of een oude afstandsbediening aan zijn oor, voert hij hele gesprekken met opa. Dat is het mooie van verbeelding, want in je verbeelding kan alles. Zo kun je je verbeelden dat je een geweldige kok bent of dat je met je ruimteschip door de ruimte schiet.

Realiseer je eigen verbeelding

Naarmate je ouder wordt, word je geleerd om in de realiteit te leven en te stoppen met verbeelden en dromen. Dat is voor kinderen en je bereikt er niets mee.

Dat is niet helemaal waar. Onze verbeelding heeft namelijk ongemerkt een sturende werking. Zo verbeeld je je vast wel eens dat je iets niet kunt, dat je tekort schiet als partner of ouder, dat mensen je niet aardig vinden of dat je dom overkomt.

Op een dag hebben we duizenden van deze verbeeldingen en velen hiervan zijn niet waar. Toch beïnvloeden ze ons gedrag en de manier waarop we naar de wereld om ons heen kijken.

Jouw geluk wordt bepaald door jouw gedachten en gevoelens. Alles wat je bereikt in het leven heeft veel minder invloed op je geluk. Het gaat erom welke gevoelens en gedachtes je hierbij hebt.

Als je bijvoorbeeld wordt ontslagen, is dat misschien de meest verschrikkelijke gebeurtenis in je leven. Je veroordeelt jezelf en bent boos op je werkgever. Je gaat twijfelen aan je talenten en voelt je onzeker.

Enkele maanden later kun je hier wel heel anders over denken. Misschien was het wel een heel positieve ervaring die je geholpen heeft om je leven beter in te richten. Misschien was het wel noodzakelijk om je op dit punt te brengen.

Blijvend gelukkiger

Als je gelukkiger wilt zijn moet je veelal veranderingen aanbrengen in de het echte leven. Toch zijn het de veranderingen in je gedachtes die een blijvende invloed hebben op je geluk.

Wat je ook denkt, je hebt altijd gelijk. Blijf dromen. Blijf groeien.

Wil jij in je eigen tempo werken aan een gezonder en gelukkiger leven? Bestel dan nu jouw Tijd voor Mij boek. Binnen 10 dagen kun je al aan de slag. Lees ook wat andere mensen van Tijd voor Mij vinden!

Terug naar blog overzicht

Vergroot nu jouw geluk of dat van een ander!