Nu! Tijd voor Mij als e-book (PDF)
Header afbeelding vervolgpagina FAQ

Water: wondermiddel voor meer energie!

Water drinken heeft meer voordelen voor je fysieke en mentale gezondheid
dan je misschien dacht. Lees er hier alles over!

Water: de goedkoopste energieleverancier!

Niks geen dure pillen of moeilijke oefeningen. Gewoon elke dag meer water drinken doe wonderen voor je fysieke en mentale gezondheid! Lees hier alles over de invloed van water!


Vijvenzeventig procent van je lichaam bestaat uit water! De overige 25 procent is vaste stof. We hebben water nodig om in leven te blijven.

Voorkom ziektes. Drink meer water!

Wist je dat water drinken zelfs essentieel is om ziektes te voorkomen en jezelf goed te voelen?

Dagelijks worden we blootgesteld aan allerlei giftige stoffen, zoals zware metalen en chemicaliën. Die zitten ongemerkt in ons eten, medicatie, maar ook in de lucht. Deze stoffen moeten kunnen worden afgevoerd. Daarvoor is water nodig. Als je te weinig drinkt, schakelt je lichaam over naar een soort overlevingsmodus met als doel water te reserveren voor de meest vitale delen van je lichaam

Arts en onderzoeker Dr. Batmanghelidj heeft onderzocht hoe water je gezond kan maken, maar ook hoe een gebrek aan water kan leiden tot ziektes. Hiervoor heeft hij meer dan twintig jaar wetenschappelijk onderzoek gedaan en verschillende boeken geschreven (o.a. Water, het goedkoopste medicijn).

Hij stelt dat verschillende ziektes, zoals chronische pijn, vermoeidheid, hoofdpijnen, hoge bloeddruk en obesitas, vaak voorafgaan aan jarenlang niet genoeg water drinken. Veel van deze ziektes kunnen dus in zekere mate voorkomen worden door voldoende water te drinken zodat de giftige stoffen en afval uit je lichaam kunnen worden verwijderd.

Voordelen van voldoende water drinken

Deze lijst is enorm, dus heb ik een aantal van de belangrijkste punten eruit gepikt:

Hoe weet je of je te weinig drinkt?

Dat merk je aan bijvoorbeeld een droge mond, honger, vermoeidheid, spierpijn, duizeligheid, depressieve gevoelens, angsten, te snelle hartslag of misselijkheid. Maar het meest herkenbare symptoom is de kleur van je urine. Je urine hoort bijna kleurloos te zijn. Donkere urine duidt vaak op te weinig vocht. Bepaalde vitamines zoals C en B complex kunnen er tijdelijk voor zorgen dat je urine wat donkerder van kleur is.

Continu moeten plassen

Veel mensen denken dat ze continu moeten plassen als ze meer water gaan drinken. Als je lange tijd te weinig gedronken hebt, moet je lichaam zeker wennen aan de extra hoeveelheden water. Eerst zal je lichaam dan ook meer water afscheiden. Na verloop van tijd went je lichaam aan het extra vocht en zal het ook meer kunnen opslaan. Je hoeft dan minder vaak te plassen.

Eenvoudige rekensom voor juiste hoeveelheid water drinken

Er bestaat een richtlijn voor de meest ideale hoeveelheid water die je per dag zou moeten drinken. Dit wordt bepaald door je lichaamsgewicht X 0,44 en die uitkomst te delen door 10. De uitkomst is het aantal liters per dag.

Bijvoorbeeld 70 kilo X 0,44 = 30,8. 30,8 / 10 = 3,08 liter water per dag.

Zo lukt het je zeker!

Terug naar blog overzicht

Vergroot nu jouw geluk of dat van een ander!