Nu! Tijd voor Mij als e-book (PDF)
Header afbeelding vervolgpagina FAQ

Ik hou niet van bewegen, is beweging echt nodig?

Bewegen kun je op heel veel manieren en in verschillende intensiteiten.
Jouw Tijd voor Mij boek houdt rekening met jouw leefstijl en behoeften.

Beweeg jezelf gelukkig

‘Ik hou niet van bewegen, is beweging echt nodig?’ is een veelgestelde vraag onder de Tijd voor Mij klanten.Natuurlijk is beweging noodzakelijk. Je kunt jouw lichaam vergelijken met een auto. Als je de auto nooit gebruikt, gaat de kwaliteit van de motor achteruit. Zo is dat ook met jouw lichaam. Je moet regelmatig bewegen om je organen, spieren, gewrichten en botten sterk te houden.

Een inactief leven is net zo ongezond als het roken van een pakje sigaretten per dag.
Als je het niet leuk vindt om te bewegen, hoef je echt niet meteen te gaan sporten. Regelmatig wandelen of een eindje fietsen, is al een hele verbetering voor je lichaam. Je moet het ook niet zien als een verplichting, maar als een kans om goed voor je lichaam en jezelf te zorgen. Als je beweegt, maakt je lichaam het gelukshormoon aan waardoor je direct meer energie krijgt en je weer fijner voelt. Daarom wordt beweging ook wel gezien als de aggregaat van geluk. Start met bewegen en je zal direct het positieve effect ervaren! Doordat je meer energie hebt, wordt het veel gemakkelijker om ook de andere aspecten van geluk aan te pakken. Het afleren van ongezonde gewoontes en het aanleren van gewoontes die je gelukkig maken, gaat veel gemakkelijker!

Jouw Tijd voor Mij boek staat vol praktische tips, opdrachten en adviezen om gezonder en vooral gelukkiger te leven. Bewegen is hier ook een onderdeel van en jouw boek helpt je stap voor stap naar een actiever leven. En het mooie is, je gaat het nog leuk vinden ook.

Naar FAQ overzicht