Nu! Tijd voor Mij als e-book (PDF)
Header afbeelding vervolgpagina FAQ

Welke invloed heeft mijn leefstijl op geluk?

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat jouw geluk voor 40% wordt beïnvloed door jouw gedrag.

Tijd voor Mij voor een geweldig leven!

Welke invloed jouw leefstijl op geluk heeft, is een interessante vraag. We denken namelijk dat geld, een goede baan, kinderen, een fijne vakantie en leuke kleding ons gelukkig maken, maar in feite maakt dit ons slechts een heel klein beetje gelukkig en duurt dit geluk heel kort. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat deze omstandigheden ons geluk voor slechts 10% bepaalt.

Onze samenleving is erop gericht om steeds maar meer te bereiken en te willen. We willen doorstuderen, meer geld verdienen, een gezin stichten. En dat doen we allemaal omdat dit ons gelukkig maakt. Denken we. Natuurlijk hebben deze factoren een invloed op ons geluk, maar dit is dus veel minder dan gedacht.

Het grootste gedeelte van ons geluk (50%) wordt bepaald door onze genen. Dit is onze aanleg en hier kunnen we weinig aan veranderen. Dan blijft er nog 40 procent over. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat jouw geluk voor 40% wordt bepaald door jouw gedrag en dat is dus ook jouw leefstijl. In die zin kun je dus zeggen dat jouw leefstijl bijna de helft van jouw geluk bepaalt.

Met de juiste leefstijl vergroot je direct jouw geluk. Enkele gewoontes die belangrijk zijn voor een goede leefstijl zijn bijvoorbeeld optimisme, dankbaarheid tonen, het onderhouden van sociale relaties, goed voor jezelf zorgen en zorgen dat je regelmatig in flow bent.

Een goede leefstijl is erg persoonlijk. Daarom is jouw Tijd voor Mij boek helemaal op maat geschreven en staat het vol praktische tips, opdrachten en adviezen voor een gezonder en vooral gelukkiger leven.

Naar FAQ overzicht