Nu! Tijd voor Mij als e-book (PDF)
Header afbeelding

Goede voeding

Gelukkig met goede voeding

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende voedingsadviezen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wel of geen koolhydraten, wel of geen vetten, wel of geen fruit. Het blijft lastig.

Wellicht is de bewustwording dat voeding een grote invloed heeft op onze gezondheid een vereiste voor een gezonde leefstijl en een gelukkig leven.

Wat is goede voeding?

WAT je eet en drinkt is heel erg belangrijk, maar ik ben geen diëtist dus gedetailleerd voedingsadvies zal je hier niet lezen. Ik ben gedragswetenschapper en richt me meer op de ‘waarom’ en ‘hoe’ vragen. Waarom eet je wat je eet en hoe eet jij?

Waarom goede voeding gebruiken?

Dit geeft je heel veel inzicht in je eetgewoontes. Ben jij bijvoorbeeld een eenzame eter en eet je als je alleen bent (om je minder eenzaam te voelen) of grijp jij naar de snoeppot als je gestresst bent? Waarom eet jij en hoe kun je hier het beste mee omgaan? Dat is voor iedereen weer anders. Daarom is jouw Tijd voor Mij boek helemaal op maat gemaakt zodat het perfect aansluit op jouw situatie en behoeften. Goed eten speelt hierin ook een belangrijke rol.

Meer dan genoeg gegeten

Gemiddeld genomen geeft je maag na 20 minuten aan of je voldoende hebt gegeten of niet. Daarom is het zo belangrijk om rustig te eten, want gemiddeld genomen zitten we minder dan 20 minuten aan tafel.

Als jij tijdens het eten naar de televisie kijkt of de krant leest, ben je gemiddeld genomen wel langer aan het eten, maar het nadeel is dat door deze afleiding je verzadigingsproces vertraagt.

De afleiding zorgt ervoor dat je lichaam dan veel later aangeeft dat je genoeg hebt gegeten. Hierdoor eet je meer.

Bovendien is ook aangetoond dat mensen die overdag naar de televisie kijken in de loop van de dag meer snacken.

Jouw Tijd voor Mij boek staat vol met praktische tips, opdrachten en adviezen voor een geweldig leven. Goed eten speelt hierbij een grote rol. Bewust genieten van lekkere en gezonde voeding.